Mit tehetünk a fenntartható háztartásért?

bwt_1.jpg

Mivel bolygónk 71%-át víz borítja, így a víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag, a földi élet alapja. A háztartásban is jelentős szerephez jut a megfelelő minőségű víz használata, hiszen egy kis odafigyeléssel és tudatos vízfogyasztással csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

Eddig soha nem volt még ennyire jelentős felvenni a harcot a környezetszennyezéssel és törekedni az ökológia lábnyomunk csökkentésére, hiszen bolygónk erőforrásai is korlátozottak és kezdenek kimerülni. Azzal, ha odafigyelünk rá, milyen vizet használunk a háztartásunkban, nagyban hozzájárulunk Földünk túléléséhez. Magyarországon a csapvíz keménysége régiónként változik, Nyugat-Magyarországon közepesen kemény, viszont az ország középső részén már keménynek mondható. A víz keménysége szoros összefüggésben áll a benne oldott ásványianyag tartalommal, keménységét a kalcium- és magnéziumsók mennyisége befolyásolja. A kemény víz hosszú távon nem tesz jót háztartási gépeinknek, hiszen vízkőlerakódást eredményezhet a berendezésekben, így azok idő előtt meghibásodhatnak. Ez a környezetünkre is negatív hatással van, mivel a meghibásodott gépek gyakran a szeméttelepen kötnek ki. Hosszú távú megoldást a vízlágyítás jelenthet, hiszen a víz otthonunk legfontosabb nyersanyaga, a háztartásunk hatékony és megbízható működéséhez a legjobb minőségű vízre van szükségünk. Így egy vízlágyító berendezés beépítésével redukálhatjuk a vízkő okozta meghibásodásokat, ezért háztartási gépeink élettartalma is nőhet, mely a környezetünkre is jótékony hatással lehet. A BWT vízkezelő vállalat elkötelezett az otthoni fenntarthatóság iránt, így vízszűrő és vízlágyító berendezései sokféleképpen támogatják a környezetbarát otthon kialakítását.

A vízlágyítás további előnyei a háztartásban:

  1. Lágy víz használatával a ruhák tovább maradhatnak fehérek, és megőrizhetik eredeti puhaságukat.
  2. Emellett a mosáshoz elég akár feleannyi mosószert használnunk, így környezettudatosabbak lehetünk, és költségeket is megtakaríthatunk. 
  3. A lágy víz hozzájárulhat ahhoz, hogy megnöveljék a háztartási gépek az élettartamukat, és ne kelljen idő előtt leselejtezni őket.

Nem csak háztartásunknak van szüksége jó minőségű vízre, hanem szervezetünknek is.  A konyhában a vízszűrő berendezések kiszűrik a vízből a lebegő szennyeződéseket, az íz- és illatrontó anyagokat, így kiváló minőségű, friss vizet kapunk. Arról nem is beszélve, hogy a vízszűrő berendezések használatával csökkenthetjük a háztartásban felhalmozódó felesleges szemetet, például nem kell ásványvizes palackokat venni, otthon is mindig elérhető a friss, zamatos víz. Mostanában tértem át az üveg kulacsok használatára, hiszen környezetbarát, és az egészségünkre is jobb hatással van, mint a műanyag palackok. Minden környezetterhelő rendszernek vannak zöld alternatívái, melyekre érdemes időt szánni és használatukat beépíteni háztartásunk működésébe.

A szűrt víz további előnyei a háztartásban:

  1. A zöldségek szűrt vízzel párolva megőrizhetik színüket és zamatukat, ráadásul ízük kiteljesedhet.
  2. Szűrt vízzel elkészítve jobban kiteljesedhet a tea és a kávé íze.
  3. A vízszűrő berendezések támogatják a műanyagmentes, fenntartható háztartást, sőt, a BWT Magnezium Mineralizer technológiája a szűrt vízhez értékes magnéziumot is juttat.

 

KÖVESS AZ ALÁBBI FELÜLETEKEN IS!

Ha pedig még több inspirációra vágysz, megtalálsz Instagramon: pasztoredina_

Facebook is aktív vagyokMy Sweetest Heaven

Vagy akár feliratkozhatsz a Youtube csatornámra is! -  My Sweetest Heaven

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr7914292321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása