Krakkó - Ellátogattunk a karácsonyi vásárba!

hypelane_clothing_co_2.jpg

A karácsonyi vásároknak megvan a maga varázsa, a sűrűn hömpölygő tömeg, a tereket megtöltő forralt bor illata, a vásári csemegék és portékák sokasága. Virág barátnőmmel idén úgy döntöttünk, hogy a magyarok által szívesen látogatott bécsi illetve Vörösmarty téri vásár helyett ellátogatunk Lengyelországba, Krakkóba.

Ezelőtt még nem jártam Lengyelországban, így izgatottan vártam az utazást, bár kicsit tartottam a hosszú buszúttól, hiszen péntek éjjel fél 1-kor indultunk Budapestről és csak 11 órára értünk Krakkóba. 9 óránk volt, amit próbáltunk hasznosan eltölteni, ezért egy jó kávéval indítottunk, hogy energiát nyerjünk. Kerestünk a főtér (Rynek Główny) közelében egy pici, eldugott kávézót, ott pedig megterveztük, mit is szeretnénk megnézni, majd a kávé elfogyasztása után belevetettük magunkat a izgalmas kalandokba. Az első és legfontosabb célpont természetesen a vásár volt, ami könnyen körüljárható, hiszen a híres posztócsarnok előtti fő téren állították fel. Amikor egy idegen országba látogatok, akkor szeretem kipróbálni a helyi ízeket, így kóstoltam a vásárban tonnaszámra található vajkaramellából, a hordókból árult forralt borból, egy másik eldugott kávézóban cékla lattet, este pedig - hogy adjak a diétának egy nagy pofont - házi kenyeret fokhagymás vajjal és házi kolbásszal a tetején, illetve sajtot vörös áfonya öntettel. A gasztrónómai élvezeteken túl ellátogattunk a Wavel királyi palotába, megnéztük a híres zsidó negyedet, a  Kazimierz-t, majd pedig a hosszú séta után visszatértünk a vásárba, hogy a még megmaradt zlotyinkat elherdáljuk. Nyilván még sok látnivaló lett volna, viszont 9 órába ennyi fért bele, amit szerintem hasznosan töltöttünk és mindent megnéztünk, ami az eredeti tervünkben szerepelt, így boldog mosollyal az arcunkon indultunk vissza Budapestre.

snapseed.jpeg

 

KÖVESS AZ ALÁBBI FELÜLETEKEN IS!

Ha pedig még több inspirációra vágysz, megtalálsz Instagramon: pasztoredina_

Facebook is aktív vagyok: My Sweetest Heaven

Vagy akár feliratkozhatsz a Youtube csatornámra is! -  My Sweetest Heaven

pasztor_edina.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr814479644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása