Mogyoróvajas, málnás, zabos pohárkrém proteinnel

Előnyben részesítem azokat a reggeliket, melyeket egy sietős napon könnyen el lehet készíteni, de közben táplálóak és esztétikusak is egyben. A zab egy szuper alapanyag, hiszen magas a rosttartalma, lassítja az emésztést, szív–és érrendszer védelméhez szükséges esszenciális zsírsavakat tartalmaz és hamar teltségérzetet okoz. Ezerféleképpen lehet variálni, kedvünk szerint alakítani, édes és sós változatban is egyaránt megállja a helyét a tudatos táplálkozásban. Ezúttal egy magas fehérjetartalmú változatot hoztam, sok-sok gyümölccsel a tetején!

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 60 gramm zab
  • 1 db Lidl Pilos Skyr joghurt magas fehérjetartalommal
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 adag fehérjepor (ízesítés ízlés szerint)
  • Kevés mandulatej
  • 1 marék bogyós gyümölcs és pár szem málna
  • pár csepp vanília aroma

 

Elkészítés:

Az elkészítése gyerekjáték, első lépésben kimérjük a 60 gramm zabot, hozzáteszünk annyi növényi tejet, hogy ellepje és egy lábasban alacsony lángon felforraljuk. Vigyázzunk, mert elég hamar leéghet, így célszerű folyamatosan kavargatni. Mikor a zab megszívta magát, akkor hozzáadjuk a mogyoróvajat, a fehérjeport és pár csepp vanília aromát, majd ezt is elkeverjük. Ha elkészült a zabkása, várunk egy picit, hogy kihűljön, majd elkezdjük egymásra rétegezni a hozzávalókat. Legalulra kerül az elkészült zabkása, a második réteg gyümölcs lesz majd pedig a fehérje joghurt következik. Ha magasabb a poharunk, akkor nyugodtan jöhet még egy réteg, a lényeg, hogy a tetejét is gyümölcs borítsa, hiszen így esztétikus. 

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr1513576025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása