Elle Fashion Show 2018
Megújult környezetben, izgalmas bemutatókkal, magyar tervezőkkel várta az érdeklődőket az Elle Fashon Show!

Fotó: Nagy Attila, Gregus Máté

Megújult környezetben mutatták be legújabb, tavaszi-nyári kollekcióikat a hazai tervezők Budapest legújabb közösségi terén, a Bazilika melletti Société-ben. Je Suis Belle, Kata Szegedi, Nóra Sármán és Tomcsányi outfitjeivel exkluzív, a nemzetközi divatshowkat idéző környezetben, high fashion modelleken találkozhattak a divatrajongók.

Izgatottan vártuk, hogy fogadja majd a közönség a megújult Elle Fashion Show-t, az új helyszínt, a nemzetközi divatshowk inspirálta bemutatókat és szerencsére azt tapasztaltuk, hogy nagyon tetszett nekik az új koncepció. A tervezők a kollekciójukkal harmonizáló sminket és hajat alkottak, az átállási szünetekben volt lehetőség ezeket elkészíteni; a profi backstage csapatunk is hozta a nemzetközi színvonalat. A Je Suis Belle tervezőpárosa a humorával és egyedi kiegészítőivel nyűgözte le a divatra fogékony közönséget, Sármán Nóri tökéletesen keverte a romantikus nőiesség és a mezítlábas hercegnő lenge stílusát, Tomcsányi Dóri igazi retró hangulatot varázsolt a családias térbe, mindenkiben felidézve legszebb gyerekkori emlékeit, míg Szegedi Kata vagányságát és fiúmodelljeit óriási ovációval hálálták meg a nézők. A Société exkluzív, fashion prezentációján olyan brandekből láthattak válogatást, amelyeknek hazánkban eddig nem volt elérhető a kollekciója. Nagyon örülök, hogy ilyen nyitottan fogadta a közönség a klasszikus, nemzetközi trendekre építő, megújult Elle Fashion Showt, bízunk benne, hogy ezzel hagyományt teremtünk” – összegezte Liptai Lívia, az Elle Magazin főszerkesztője.

„Egy kapszula kollekcióval érkeztünk, az őszi-téli kollekciónk újragondolásával. Az outfitek rengetek utalást hordoznak magukban, korábbi ötleteinkből és friss gondolatainkból is táplálkoznak, a Je Suis Belle nő kicsit sötétebb, de humoros oldalát jelenítettük meg. A sok sötét szín, fekete, sötétkék és a prémek ütköztették az alkalmi és a sportosabb-utcai vonalat. Visszatérő elemként megjelentek a nem ruházati textilként alkalmazott anyagok, mint a szőttesek, valamint az egyházi motívumok is új kontextusban tértek vissza ruháinkon. Kicsit misztikus, groteszk hatást szerettünk volna elérni” – mutatják be a Je Suis Belle kollekcióit a márka megálmodói, Dévényi Dalma és Kiss Tibor.

A Je Suis Belle tervezőpárosa ötvözi a divatot a művészettel és szeret kollaborálni, ami folyamatosan rezgésben tartja a kreativitást. Most Molnár Nini táska -és kiegészítőkészítő csodás költeményei tették teljessé a kollekciót.

Sármán Nóra, a Nora Sarman tervezője most is a nőiességre, a romantikára helyezte a hangsúlyt, ezúttal azonban merőben új inspirációt talált 2019-es tavaszi-nyári kollekciójának megalkotásához.

Az új tavaszi-nyári kollekció is romantikus, mint mindig, azonban egy merőben új élményből táplálkozik. Gondolatban kicsit visszamentem Marie Antoinette korába, a rokokóba, ahol a királyné egy idő után elvágyódott a pompából a természetbe és pásztorlánykának képzelte magát. Versailles-ban berendezett magának a kertben egy mini rétet, veteményest. Ezt a felszabadító életérzést jelenítettem meg a kollekcióban, a nagyon pazar, pompás, drága anyagok, mint a francia csipke, hernyóselyem, a muszlin keveredik a lazasággal, a mezítlábas hercegnő hangulatával. A képzőművészetben ezt pasztorál zsánerként ismerjük, az elvágyódás életérzése időről időre mindig felbukkan. Ezek olyan lenge darabok, melyeket fel lehet venni a mezőre is és lehet a szénakazalban is fetrengeni bennük. A kollekciót kiegészítő csodás fejdíszeket, szalma-és selyemkalapokat pedig Vecsei Zsófi készítette, akivel már régóta együtt dolgozunk. A divat nagyon sokat változott Marie Antoinette korában, míg kezdetben hatalmas parókákat hordott, később ezt szalmakalapok váltották fel. Nagyon örülök, hogy most a sminket és a hajat is mi találhattuk ki, a sminket egy festmény inspirálta, míg a kócos, vadóc copf kitűnően reflektál a rokokó érára” – beszélt inspirációiról Sármán Nóri.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen gyönyörű, megújult helyszínen mutathattam be a 2019-es tavaszi-nyári kollekciómat. A helyszín miliője és a show-k felépítése valóban a nemzetközi divatesemények világát idézte. Az új kollekcióm megalkotásakor az építészeti formák inspiráltak, erre reflektáltak a fényes, textúrált anyagok. Mivel a Kata Szegedi márka fontosnak tartja a városi független nőt és férfit, így rendhagyó módon fiúmodellek vezették fel a kollekciót” – mondta Szegedi Kata.

Tomcsányi Dóri a szocializmusból, a Kádár-korszak kocka házaiból táplálkozott, amikor megalkotta új tavaszi-nyári kollekcióját a Société Budapest kifutójára. Outfitjeit a digitális printek, a hosszú, pasztel árnyalatú overálok, a puha-könnyed anyagok jellemezték.

„Szuper volt a helyszínválasztás, profi volt az egész csapat, minden úgy alakult, ahogy terveztük. Egy kicsit becsempésztük erre a nagyon elegáns, klasszikus helyszínre a retró életérzését, megőrizve a már jól megszokott Tomcsányi stílusrendszert. A 70-es évek megidézésével reméljük, sokakban szép gyerekkori emlékeket hívtunk elő” – mosolyog Tomcsányi Dóri.

Az idei Elle Fashion Shown a legnagyobb magyar tervezőkön túl Szegedi Kata és az Elle Magazin közreműködésével a Société Budapest is felvonultatta a kortárs divat legizgalmasabb hazai outfitjeit, melyet Stahl Barbara élőzenei aláfestéssel tett még emlékezetesebbé. 

 

KÖVESS AZ ALÁBBI FELÜLETEKEN IS!

Ha pedig még több inspirációra vágysz, megtalálsz Instagramon: pasztoredina_

Facebook is aktív vagyokMy Sweetest Heaven

Vagy akár feliratkozhatsz a Youtube csatornámra is! -  My Sweetest Heaven

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr7814293897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása