3 + 1 tipp az önbizalom növeléséhez!

self-confidence-is-a-super-1.jpg

Az önbizalom minden ember számára elengedhetetlen a sikeres életpályához, a boldog élethez és önmegvalósításhoz, ám törékeny, ezért a környezeti hatások könnyen negatív irányban befolyásolhatják. Napjainkban számos önfejlesztő és önbizalom növelő könyvet találunk a piacon, de ezek mit sem érnek a nélkül, hogy napi szinten dolgoznánk magunkon. Ha betartod az alábbi 3+1 tippet, könnyebben alakulhat ki az önbizalmad!

  1. Ne másoktól tedd függővé magadat!

A legtöbb ember külső visszaigazolást és megerősítést keres, szüksége van arra, hogy mások elmondják, milyen szép, okos, intelligens, mennyire jól végzi a munkáját, szuper anyuka vagy éppen tehetséges valamiben. Ha mások véleménye alapján élünk, egyik pillanatról a másikra kártyavárként omolhatunk össze, amint megszűnnek a külső visszacsatolások. Ne hagyjuk, hogy mások véleménye formáljon bennünket, hiszen senki sem tudja rajtunk kívül jobban, mire vagyunk képesek!

2. Kiegyensúlyozott párkapcsolat

Egy kiegyensúlyozatlan és mérgező párkapcsolat önbizalmunkra is negatív hatást gyakorol. Gondoljunk csak bele, ha minden nap azt halljuk a párunktól, hogy kövérek, lusták, csúnyák, buták vagyunk, akkor egy idő után el fogjuk hinni és a szerint fogunk működni. Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban a felek erősítik egymás, a nehezebb időkben pedig támogatják, hiszen mind a kettőjüknek fontos, hogy a másikat boldognak és sikeresnek lássa. A negatív párkapcsolat hosszú távon leépít miket és nem csak önbizalmunkat veszíthetjük el!

3. Le a megfelelési kényszerrel!

Sok emberben ég a bizonyítási vágy, hiszen meg szeretnénk felelni a szüleinknek, ezért olyan munkahelyet választunk, ami nekik szimpatikus, meg szeretnénk felelni a párunknak, ezért úgy öltözünk, ahogy szeretné, meg szeretnénk felelni a barátainknak, ezért többet találkozunk vele, sőt, még a szomszéd Joli néninek is. Igen ám, de ha már mindenkinek megfelelünk, akkor mikor jövünk mi? Mikor fogunk magunknak inkább megfelelni? Ne éljük mások életét, hiszen ez hosszú távon nem egészséges, tűzzünk ki célokat - a saját vágyaink szerint - és valósítsuk meg. Nincsen annál nagyobb önbizalom növelés, mint egy álom beteljesülése!

+1. Ne hasonlítsd magadat másokhoz!

Az emberek nagy hibája, hogy mindig másokra akarnak hasonlítani, ahelyett, hogy elfogadnák, mindenki egy önálló individuum és az egyediség tesz minket csodálatossá. Pozitív és egészséges, ha az ember talál magának példaképeket, hiszen ezáltal is folyamatosan fejlődhet, de fogadjuk el, hogy soha nem leszünk olyanok, mint ő, mert nem kell olyannak lennünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr5413546139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása