Tejszínes garnéla olasz tésztával

Februárban Virággal, a Virág's Lab bloggerével a velencei karneválon jártunk, ahol beszereztünk egy különleges olasz tésztát. Nem vagyok valami nagy tészta-imádó, ha megkívánom, akkor általában csak bio tésztákat szoktam enni, viszont egy igazi olasz kuriózumnak nehéz volt ellenállni. A recept rettentően egyszerű és még a legfáradtabb napjainkon sem vesz el sok időt az életünkből.

Hozzávalók:

  • 450 gramm tészta
  • só, bors, bazsalikom, vegeta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 gramm megtisztított garnéla
  • 1 citrom leve
  • 1 dl fehérbor
  • 250 ml tejszín

Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés, nyomj rá 2 gerezd fokhagymát majd kevergesd pár percig. Fontos, hogy a fokhagyma ne égjen oda, hiszen akkor kesernyés lesz az utóíze. A pirítással párhuzamosan érdemes a tésztát is előkészíteni, a forrásban lévő vízbe én már csak sót és borsot szoktam tenni, hogy érezzem a tészta természetes ízét, meg persze egy kis olajat, hogy ne ragadjon össze. Még a tésztánk forr, addig visszatérhetünk a serpenyőnkhöz. Ha a fokhagyma már szépen megpirult, dobjuk bele a rákot és egy-két percig süssük, közben mehet erre is só-bors, oregáná, egy csipet vegeta és a tejszín. Amint a ragunk összeállt, a leszűrt tészta tetejére helyezhetjük, majd citromkarikával díszítjük.

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr4113546079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása