A carbonara egyike az alap tésztaételeknek, és bár itthon a tejszínes változata terjed el, az olasz konyhában mégsem használnak hozzá tejszínt, hanem tojásokkal és parmezánnal érik el a krémes állagot. A diétás verzió elkészítésénél a hagyományos spagetti tésztát cseréltem le fekete bab tésztára, mely alacsony szénhidrát és magas a fehérjetartalommal bír, így az életmódváltás egyik szuper helyettesítőterméke lehet.
Hozzávalók (2 főre):
- 50 gramm fekete baba tészta
- 150 gramm garnélarák
- 4 szelet bacon
- parmezán
- 2 darab tojás
- 2 darab fokhagyma
- olívaolaj,
- só, bors
Elkészítés:
Feltesszük az 50 gramm fekete bab tésztát főni, közben pedig előkészítjük a hozzávalókat a carbonarankhoz. Felkockázzuk a bacont, majd egy kevés olívaolajon megpirítjuk és hozzáadjuk az egész fokhagymákat, közben egy nagy tálba ütjük a tojásokat (a két sárgájára és egy fehérére lesz szükségünk), majd megborsozzuk, felverjük egy villával és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Ha elkészült a bacon, lehúzzuk a tűzről és egy picit állni hagyjuk, hiszen bele fogjuk tenni a tojásos masszát és ha túl forró, akkor könnyen tojásrántottát kaphatunk. Amint egy kicsit kihűlt, hozzákeverjük a felvert tojásokat és a leszűrt tésztát. A végén egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a garnélarákokat, sóval és borssal ízesítjük és a carbonara tetején tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:
- Instagram: pasztoredina_
- Facebook: My Sweetest Heaven
- Youtube: My Sweetest Heaven
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.