garnélarákos carbonara fekete bab tésztából

rak2.JPG

A carbonara egyike az alap tésztaételeknek, és bár itthon a tejszínes változata terjed el, az olasz konyhában mégsem használnak hozzá tejszínt, hanem tojásokkal és parmezánnal érik el a krémes állagot. A diétás verzió elkészítésénél a hagyományos spagetti tésztát cseréltem le fekete bab tésztára, mely alacsony szénhidrát és magas a fehérjetartalommal bír, így az életmódváltás egyik szuper helyettesítőterméke lehet.

 

Hozzávalók (2 főre):

  • 50 gramm fekete baba tészta
  • 150 gramm garnélarák
  • 4 szelet bacon
  • parmezán
  • 2 darab tojás
  • 2 darab fokhagyma
  • olívaolaj,
  • só, bors

 

Elkészítés:

Feltesszük az 50 gramm fekete bab tésztát főni, közben pedig előkészítjük a hozzávalókat a carbonarankhoz. Felkockázzuk a bacont, majd egy kevés olívaolajon megpirítjuk és hozzáadjuk az egész fokhagymákat, közben egy nagy tálba ütjük a tojásokat (a két sárgájára és egy fehérére lesz szükségünk), majd megborsozzuk, felverjük egy villával és hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Ha elkészült a bacon, lehúzzuk a tűzről és egy picit állni hagyjuk, hiszen bele fogjuk tenni a tojásos masszát és ha túl forró, akkor könnyen tojásrántottát kaphatunk. Amint egy kicsit kihűlt, hozzákeverjük a felvert tojásokat és a leszűrt tésztát. A végén egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a garnélarákokat, sóval és borssal ízesítjük és a carbonara tetején tálaljuk.

 

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr6413750362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása