HOGYAN VÁSÁROLJ TUDATOSAN? BOLTKÓROSOK FIGYELEM!

s.jpg

Akin már jelentkeztek a boltkórosság tünetei, azok nagyon jól tudják, hogy milyen nehéz egy-egy vásárlás alkalmával visszafogni magukat. Belépünk a boltba, elkap a vágy és már nyílik is a pénztárca. s mire hazaérünk, szegény ott hever a táskánkban üresen. Ha betartod az alább tippeket, elkerülheted az üres pénztárca-szindrómát!

 

1. Tervezd meg előre, hogy mire van szükséged!

Kezdjük az elején, hiszen mindig az első lépések a legnehezebbek. Az, hogy mire van szükséged nem egyenlő azzal, hogy mit szeretnél birtokolni! Nő létemre könnyen megeshet, hogy vágyok még egy pár csinos fekete csizmára, de arra már nincsen szükségem, hiszen a szekrény vagy 10 hasonló darabot rejt. A spórolás legalapvetőbb szabálya az, hogy ne költs feleslegesen és csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van!

 

2. Vásárolj leárazások alkalmával!

Ezzel a módszerrel sok pénz a zsebedben maradhat (persze, ha az első lépést is betartod)! Azért jó lázarásokkor beszerezni az új cuccokat mert egy adott keretből több ruhát tud venni magának az ember, így jobb érzés marad vásárlás után bennünk, ha látjuk, hogy a elköltött összegből mennyi minden kijött. Sokszor van olyan akció, hogy a második terméket fél áron megkapod vagy ha kettőt vettél, a harmadikat ajándékként hazaviheted. Érdemes ezekre odafigyelni és ilyenkor beszerezni azokat a dolgokat, melyekre szükségünk van!

 

3. Vásárlás előtt böngészd át a honlapot!

Sokszor, ha vásárolni megyek, előtte megnézem az adott márka honlapját, hiszen rengeteg információt megtudhatok onnan az aktuális ajánlatokról és a leárazott termékekről, ezáltal időt és pénzt spórolhat az ember. Nem árt egy előzetes árkalkulációt is készíteni, így nagyjából látni fogod mennyit fogsz költeni és ha valami nem fér bele a keretbe vagy sokallod érte a kiadandó összeget, akkor még átgondolhatod, mire odaér érte a boltba!

 

4. Csak az álomdarab jöhet velünk haza!

Ezt a szabályt már egy ideje betartom és segít elkerülni az őrült költekezést. Akkor kezdtem el alkalmazni, mikor a szekrényemben felgyülemlettek a címkés darabok és a vészesen hasonló ruhák. Érdemes csak azokat a ruhákat, cipőket, kiegészítőket beszerezni, melyek még azután is tetszenek, hogy háromszor körbejártuk vele az üzletet. Ha egy kis kétségünk is támad, azonnal akasszuk vissza a ruhaállványra, mert valószínű, hogy nem az álomdarab van nálunk.

 

5. Mindig próbáld fel, mielőtt megvennéd!

Sok embernek nincsen kedve és türelme várakozni a próbafüle előtt, főleg ha hatalmas a sor, ezért próba nélkül sietnek a kasszához. Hiába van minden boltban konfekcióméretezés, ennek ellenére vannak olyan üzletek, ahol a méretek eltérőek lehetnek, arról nem is beszélve, hogy nem mindig tudjuk ránézésre megállapítani, hogy az adott ruha jól áll-e. Törekedjünk arra, hogy minden darabot minimum egyszer próbáljunk fel, hiszen ha rossz méretet viszünk haza, az könnyen gazdagíthatja a címkés ruha gyűjteményünket! 

 

Hasznosak voltak a tippek?

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr5813578745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása