4 tipp a Tudatos karácsonyi ajándék vásárláshoz!

Már november környékén elindul a karácsonyi nagy hajsza az ajándékok időbeli beszerzéséért. Az üzletek előszeretettel reklámozzák az aktuális akciós ajánlataikat, mellyel erőteljesen tolják az arcunkba azt, hogy Vásárolj, Vásárolj, Vásárolj!. Ne dőljünk be a fogyasztói társadalom által követelt dogmáknak, inkább fogadjuk meg az alábbi tanácsokat, így megelőzhetjük a felesleges ajándékok megvételét!

1. Írjunk listát!

Írjuk össze azon családtagjainkat, barátainkat vagy ismerőseinket, akiket meg szeretnénk ajándékozni, aztán pedig olvassuk át többször a listát, hátha kihagytunk valaki vagy éppen rájöhetünk arra is, hogy a felírt embernek nem feltétlen szükséges ajándékot venni.

2. Válasszunk személyre szabott ajándékot!

A megfelelő ajándék kiválasztásában segítségünkre lehet az előbb említett lista, ha a személyek mellé leírjuk pár tulajdonságukat, még egyedibb módon tudjuk meglepni őket. Engedjük el a mainstream ajándékokat, hiszen személytelenek, nem túl kreatívak és valljuk be, kinek kell egy ezredik tusfürdő csomag?

3. Az ár helyett inkább döntsön a kreativitás!

Sokan úgy érezhetik, hogy a megfelelő karácsonyi ajándék látványos és drága, de szerintem a kreativitás sokkal többet ér, hiszen így az illető érezni fogja az ajándék mögött meghúzódó szeretetet és törődést.

4. Egész évben figyeljünk szeretteinkre!

Ha egész évben figyelmet szentelünk szeretteinknek, akkor könnyen elkaphatunk olyan mondatokat, melyből beugrik egy szuper ötlet, így karácsony előtt sem fogunk idegösszeroppanást kapni attól, hogy kitaláljuk, ki mivel lepjünk meg!

 

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr2313546159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása