Chia puding a gyors és egészséges reggelekért!

 

 

Az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb reggeli nem más, mint a mostanában közkedvelt chia puding. Számos variánsa létezik, hiszen minden gyümölccsel kombinálva finom és laktató, ám mivel már javában tombol az eper szezon, így én most ezzel bolondítottam meg.

Hozzávalók:

  • 30 gramm chia mag
  • 200 ml tej (én kókusztejet használtam)
  • egy marék eper
  • díszítésnek ehető virág
  • 1 adag protein por

Mivel a chia magnak minimum egy éjszak kell ahhoz, hogy megduzzadjon, ezért a másnapi egészséges reggelinkre már előző este gondolnunk kell. A recept pár perc alatt elkészíthető, 200 ml tejhez tegyünk hozzá 30 gramm chia magot, keverjünk el 1 adag protein porral, majd tegyük be a hűtőbe. Másnap reggel láthatjuk, hogy az éjszaka folyamán a magok megszívják magukat, a protein pornak köszönhetően pedig még sűrűbb, puding állagot kaphatunk. Ezek után már csak a díszítés van hátra, ez történhet gyümölcsökkel, magvakkal, csonthéjasokkal, de használhatunk különböző cukormentes szószokat, ezerféle változata lehet, így érdemes a saját szájízünk szerint formálni.

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr7513546075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása