Tegnap éppen rakott csirkét terveztem ebédre, mikor a munkafolyamat felénél ráeszméltem, hogy még mindig nem jó a sütőm. A kialakult ötletet mindenképpen meg szerettem volna valósítani, hiszen egyből összefutott a nyál a számban, mikor elképzeltem, ahogy az aszalt paradicsom és a feta sajt összeolvad az ízletes csirke tetején! Így hát, nem volt mást tenni, fogtam egy serpenyőt és nekiláttam!
Hozzávalók:
- 500 gramm csirkemell
- aszalt paradicsom
- feta sajt
- joghurt
- só, bors, piros paprika, oregánó
Köret:
- káposzta-répa mix
- majonéz
- kevés joghut
Összekevertem a joghurtot a fűszerekkel, majd megforgattam benne a csirkemell szeleteket és lassú tűzön elkezdtem kisütni. Mikor mind a két oldaluk megpirult, a csirkemellek tetejére rétegeztem az aszalt paradicsomokat és a feta sajt szeleteket, majd fedő alatt hagytam, hogy összesüljenek (körülbelül 10-15 perc elég is volt). A káposztasalátánál nem a klasszikus, agyon cukrozott verziót készítettem el, csupán összekevertem a joghurtot némi majonézzel, megsóztam, megborsoztam meg megforgattam benne a káposzta-répa mixet. Így is finom lett, nem hiányzott az édes íz belőle, hiszen a köret második fele, az édesburgonya pótolta!
KÖVESS AZ ALÁBBI FELÜLETEKEN IS!
Ha pedig még több inspirációra vágysz, megtalálsz Instagramon: pasztoredina_
Facebook is aktív vagyok: My Sweetest Heaven
Vagy akár feliratkozhatsz a Youtube csatornámra is! - My Sweetest Heaven
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.