Fitnesz rózsa fasírt vöröslencse curryvel!

rozsa4_1.JPG

Mivel egy ideje teljesen áttértem a tudatos táplálkozásra, így a múltkor vacsorára sütött fasírtot is alternatív módon készítettem el, ezért a hagyományos zsemle helyett zabpelyhet használtam illetve egy kis izgalom gyanánt répát is belecsempésztem a receptbe. Pár hete találtam a LIDL-ben egy rózsa alakú szilikonos süteményformát és amint megláttam, tudtam, hogy rengeteg ételhez fel tudom használni, édeset és sósat is tudtok benne készíteni, így pont kapóra jött a fasírtomhoz.

 

Hozzávalók:

Fasírthoz

  • 250 gramm darált pulykahús
  • 1 marék zabpehely
  • 1 darab tojás
  • 1 darab répa
  • 1 hagyma
  • görög fűszerekeverék

 

Vörös lencséhez

  • 100 gramm vöröslencse
  • curry fűszerkeverék

 

A hagymát apróra vágtam, a répát pedig lereszeltem majd összedolgoztam a fasírthoz való több hozzávalóval és beletöltöttem őket a rózsa formába. A sütőben 1 órán keresztül sütöttem körülbelül 180 fokon, majd a végén, 5-10 percre kivettem a formákból és rápirítottam még egy kicsit, hogy szép színük legyen. Közben pedig a vöröslencse curryt is elkészítettem. A vöröslencse egy szuper élelmiszer, nagy mennyiségű szénhidrátot, fehérjét, káliumot, foszfort és B-vitamint tartalmaz valamint vasat. Az elkészítése is roppant egyszerű, nem igényel áztatást, mint a sima lencse, csupán dupla annyi vízben 20 perc alatt puhára fő. Mielőtt készen volt a lencsém, azelőtt adtam hozzá egy kevés curry fűszert illetve sót. 

 

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr6813750322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása