Rakott kel quinoaval

A rakott kel az egyik kedvenc ételem, képes vagyok tonnányi adagokat enni belőle ezért arra gondoltam, hogy diétásan elkészítve bűntudat nélkül falhatom az adagokat. Az eredeti rakott kel receptek mind rizs alapúak, viszont ezt az alapanyagot cseréltem le quinoara, mely elkészítése megegyezik az átlagos rizsével, viszont magasabb a fehérjetartalma és lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazza, amik lassan kerülnek a véráramba, így meggátolják a hízást. 

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb kelkáposzta
  • 250 gramm görög joghurt
  • 500 gramm pulyka darált hús (a LIDL-ben van 7% alatti zsírtartalmú darált hús)
  • 150 gramm quinoa
  • só, bors, vegeta ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A hagymát apóra vágom, megdinsztelem majd hozzáadom a darált húst. Eközben egy nagy lábosban melegítek vizet, hiszen a káposztámnak is el kell készülnie. Ha felforrt a víz, beledobom az előzetesen feldolgozott káposztaleveleket, 10 percet főzni hagyom, leöntöm róla a vizet és félre teszem, még előkészítem a húst. A darált húst fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés vegetával ízesítem, körülbelül 20 percig főzőm és készen is van. Ez a 20 perces főzésidő pont elég arra, hogy a quinoa is megfőjön. Az elkészült húshoz én hozzákevertem egy kevés görög joghurtot, így még szaftosabb lett a töltelék. Ha minden megfőtt, akkor már csak az utolsó lépés van hátra, összerakni a rakott kelt. Én egy jénai tálban készítettem, mégpedig úgy, hogy legalulra tettem egy pár káposztalevelet, rá az elkészült darált húst, quinoat, aztán megint káposztalevél, hús, quinoa és a legtetejére jött a görög joghurt. Körülbelül 40 perc alatt, 200 fokon légkeveréses sütőben összefőttek a hozzávalók.

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr9013576085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása