Lazac steak vajas spárgával és lime-al!

Imádom a lazacot, hiszen jó nyersen, sütve, főzve, bármilyen elkészítési módszerrel remek ételt tudunk belőle készíteni, nem beszélve arról, hogy percek alatt szuper egészséges vacsorává varázsolhatjuk.

Hozzávalók:

  • 200 gramm lazac
  • spárga
  • vaj
  • grill és halfűszer
  • lime

A befűszerezett lazacot kevés vajon lepirítunk, vigyázva arra, hogy ki ne száradjon. Az a legoptimálisabb, ha mind a két oldalát 4-4 percig sütjük, míg ki nem alakul egy vékony kéreg. Miközben sül a halunk, vajon lepirítjuk a spárgát és szórunk rá egy kevés grillfűszert. Zöldségvásárláskor fokozottan figyeljünk arra, hogy friss és ropogós alapanyagot válasszunk, hiszen könnyen fás lehet az ételünk, ami elég illúzióromboló már az első falatnál. A zsenge spárgát nem szükséges megpucolni, csupán a fás végből levágni egy darabot és párolni sem kell annyit, mint fehér társát. Körülbelül 10 perc alatt puha lesz, utána pedig nincs más hátra, mint a tálalás. A lime karikákat díszítésképpen rajtam rá, de ha gondoljuk, meglocsolhatjuk lime lével, így még pikánsabb ízvilágot kaphatunk. Ki kér egy falatot?

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr8813546089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása