Imádom a lazacot, hiszen jó nyersen, sütve, főzve, bármilyen elkészítési módszerrel remek ételt tudunk belőle készíteni, nem beszélve arról, hogy percek alatt szuper egészséges vacsorává varázsolhatjuk.
Hozzávalók:
- 200 gramm lazac
- spárga
- vaj
- grill és halfűszer
- lime
A befűszerezett lazacot kevés vajon lepirítunk, vigyázva arra, hogy ki ne száradjon. Az a legoptimálisabb, ha mind a két oldalát 4-4 percig sütjük, míg ki nem alakul egy vékony kéreg. Miközben sül a halunk, vajon lepirítjuk a spárgát és szórunk rá egy kevés grillfűszert. Zöldségvásárláskor fokozottan figyeljünk arra, hogy friss és ropogós alapanyagot válasszunk, hiszen könnyen fás lehet az ételünk, ami elég illúzióromboló már az első falatnál. A zsenge spárgát nem szükséges megpucolni, csupán a fás végből levágni egy darabot és párolni sem kell annyit, mint fehér társát. Körülbelül 10 perc alatt puha lesz, utána pedig nincs más hátra, mint a tálalás. A lime karikákat díszítésképpen rajtam rá, de ha gondoljuk, meglocsolhatjuk lime lével, így még pikánsabb ízvilágot kaphatunk. Ki kér egy falatot?
Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:
- Instagram: pasztoredina_
- Facebook: My Sweetest Heaven - by Pasztor Edina
- Youtube: My Sweetest Heaven
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.