Az Utazó - Trieszt

Szeretném, hogy egy kicsit személyesebb vonala is legyen a blognak, így most egy nyaralásos cikket hozok nektek a legutóbbi utamról. Ez a nyár nekem a nyaralásokról és fesztiválokról szól, így nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű bejegyzés. Az előző hétvégét Trieszt-ben töltöttem a barátaimmal, mely Észak-Olaszország egyik turista paradicsoma. 


Még soha nem jártam Olaszországban, így nagyon boldog voltam, hogy végre eljutottam. Mindenkinek tudom ajánlani, hiszen kikapcsolódási szempontból az egyik legjobb választás és még közel is van, 6-7 óra alatt oda lehet érni kocsival. Maga a város nem túl nagy, mi is főleg a vízpart mellett töltöttük az időt, a 40 fokban valahogy nem volt kedvünk várost nézni. A helyiek nagyon kedvesek, a szállásadónk pezsgővel és hideg vízzel várt minket, ami egy nagyon kedves gesztus volt tőle. A boltokban, kávézókban is mosolyogtak az emberek, miközben kiszolgáltak minket. Sajnos 3 napba nem fért bele túl sok minden, így főleg a pihenésnek szenteltük ezt a kevés időt, meg persze a gasztronómiai élvezeteknek. Nem viccelek, 3 napig pizzán éltem, de mennyei volt. Nyáron imádom a hideg söröket és meglepődtem, hogy mennyire finomak az olasz sörök, pedig inkább a boraikról híresek (persze nem hagyhattuk ki a borokat sem, így megkóstoltunk pár fajtát). Az út nagy tanulsága, hogy jövőre is muszáj lesz visszamennünk és nem három napra. 















A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr913545693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fleur 2015.07.26. 18:37:04

Imádom Olaszországot, jól tettétek, hogy átnéztetek! Szuperek a képek, nagyon csini vagy és bevallom, hogy még szimpatikusabb a hideg sör iránti szeretet miatt :)

MySweetest Heaven 2015.08.04. 20:31:08

Köszönöm szépen. Én imádom a hideg (csapolt) sör, bár vigyáznom kell vele, mert sörhasam lesz (nem vicc, másnap akkor leszek, mint egy lufi). De azért néha elcsábulok.
süti beállítások módosítása