SEE MORE FASHION EXHIBICION / NAWEN - kiállításmegnyitó

Két hete csütörtökön a See More Fashion Exhibicion kiállításnyitóján jártam, mely azért is volt számomra különleges, mert egy nagyon kedves barátnőm is részt vett a szervezésében. Maga a rendezvény egy társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, mely nem más, mint a vakság és gyengénlátás.


A szervezők 10 magyar tehetséges kiegészítőtervezőt kértek fel, hogy tervezzenek egy, a kifejezetten a vakság, a gyengénlátás és a Braille-írás inspirálta ékszert vagy táskát. Ahogy láttam, mindenki kitett magáért, hiszen az ékszerek és táskák letisztultsága mellett érezhető volt az alkotásokon, hogy a tervezők is komolyan vették a feladatukat.




A tervezők mellett egy start up cég, a NAWEN is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az eseményen bemutattak egy, a cég által épített, ultrahang alapú eszközt, mely hatékonyan egészíti ki a vakok és gyengénlátók fehér botját, kiterjesztve számukra a biztonságosan bejárható teret.




 Az rendezvényen mi magunk is kipróbálhattuk milyen vaknak és gyengénlátónak lenni, igaz, játékos formába, hiszen a feladat az volt, bekötött szemmel ki kellett találni, éppen mit eszünk. Személy szerint tetszett a feladat de alig vártam, hogy levehessem a szemkötőt. Annak nagyon örültem, hogy rengeteg szakmabeli megjelent a rendezvényen, ezzel is támogatásukat nyújtva.




A kiállított darabok még június 2.-ig megtekinthetőek a Corner Design Store-ban, utána pedig egy árverésen lehet majd hozzájutni a kiszemelt kiegészítőkhöz. A befolyt összegből a „Szól a Szív…” Alapítványon keresztül a fővárosi Vakok Óvodáját, Általános Iskoláját, Speciális Szakiskoláját, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményét, Kollégiumát és Gyermekotthonát támogatják. Gratulálok az egész csapatnak, ritkán lát  az ember ennyire összeszedett, harmonikus és inspiráló rendezvényt. Örülök, hogy a részese lehettem.



A tervezők:
/ Rienne Creations / KOMOD / ENIHORN / Judit Takács / Abonyi Alma / Karman Jewelry / Nemesi Anna / Tapolcai Zsuzsa / Heizer Noémi / Beango /


A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr8913545647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása