Jól áll neked a tolerancia

"Jól áll neked a tolerancia!", ezzel a jelmondattal indított pályázatot a PS Magazin és a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége, a felhívás keretében fiatal feltörekvő divattervezők mérethették meg magukat.

Örülök, hogy hazánkban is kezdenek elterjedni azok a rendezvények, melyek a divattal karöltve egy társadalmi problémára hívják fel a figyelmet. Magyarországon közel 800.000 ember él ritka betegséggel, sokuknak külsőleg is látható nyomaik vannak, ez pedig az egész életükre kihat. El se tudom képzelni, milyen lehet egy ritka betegséggel együtt élni, de szerintem fontos, hogy azt érezzék, nincsenek egyedül, éppen ezért a kezdeményezés egy erős összefogást rejt magában, erősíti a közösséghez tartozás érzését. A beadott pályaművekből a legjobb húszat láthatta egy nagyközönség egy fashion show keretein belül. A kreációkat nézegetve újra meg újra elámultam, mennyire kreatívak és fantáziadúsak a hazai tervezők, némelyik darab még a legtöbb divathéten is megállná a helyét. Boldog vagyok, hogy meghívást kaptam az eseményre és részese lehettem ennek a csodának, remélem, ezzel egy új kapu nyílik a divattervezés és a társadalmi feltelőségvállalás között!







Fotó: Zsibi / PS Magazin Facebook oldala



A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr7313545843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása