4+1 tipp a tavaszi gardrób rendezéshez!
Nagytakarítás a ruhásszekrényedben!

4_1_tipp_a_tavaszi_gardrob_rendezeshez_1.jpg

A tavasz a legtöbb ember számára a megújulás időszaka, amikor elengedi a régi, haszontalannak vélt dolgokat, hogy utat engedjen a hasznosnak. Mi nők, hol máshol kezdhetnénk a rendszerezést, mint a saját gardróbunkban?  

 

  1. Lássunk át a káoszon!

A gardrób rendezésnél az első és legmeghatározóbb szempont számomra az, hogy átlátható legyen. Mivel a ruhásszekrényem a plafonig ér, így könnyen elbújhatnak benne a dolgok, ezért az aktuális és kedvelt darabokat mindig szemmagasságba rakom, a ritkábban használtakat pedig a polc többi részére. A legfontosabb azt, hogy tudjuk, mit hova tettünk és csukott szemmel A téli ruhák, szőrmék és sálak sorsa tavasszal megpecsételődik, így ők a legfelső szekcióba kerülnek.

  1. Rendszerezés fél siker!

Mániám a rendszerezés, ezért a gardróbomban is színsorrendbe szoktam tartani a ruháimat. Szerintem praktikus megoldás, hiszen ha egy rózsaszín darabot szeretnék felvenni, egyből megtalálom a rózsaszín árnyalatúak között, így nem megy el fél óra azzal, hogy végigtúrom a szekrényemet a keresendő darab miatt. Mostanában inkább darabok szerint vannak csoportosítva. A színsorrenden túl lehet tipizálni a ruháinkat, például a gardrób szélén helyezkedjenek el a bőr vagy műbőr dzsekik, aztán a blézerek, majd következnek a pólók, blúzok és a végére maradnak a tavaszi ruhácskák.

  1. Mindennek megvan a helye!

Az akasztós részbe mindig olyan ruhákat szoktam tartani, melyek könnyen gyűrődnek, így elkerülhető az állandó vasalást. Ezt a rész tavasszal inkább a blézerek, blúzok, rövid vagy hosszú ruhák foglalják el és higgyétek el, nincsen annál jobb, mikor egy rohanós reggelen csak kikapod a szekrényből a tegnap este megálmodott ruhát, felhúzod és már mehet is az utadra! Ellenben ha a gyűrődő ruhák csak be vannak zsúfolva az egyik polcra, akkor még reggel bajlódhatunk a kivasalással is!

  1. Ami szakad, foltos, elnyűtt, mennie kell!

Elhiszem, hogy nehéz megválni a ruhadaraboktól, de a szakad, foltos és elnyűtt darabokkal mindenképpen le kell számolni! Tudom, hogy az a koktélruhát az első randitokra vetted és kedves emlékek fűznek hozzá, de pont azon az estén nyakon öntötted egy kis vörösborral, ami soha nem jön ki! Szeretünk azokhoz a tárgyainkhoz ragaszkodni, melyhez egy kedves emlék köt, de ha már valami használhatatlan, akkor ideje megválni tőle, hiszen - ha mélyen magunkba nézünk - csak porfogónak jó. 

+ 1 tipp!

Érdemes a téli-tavaszi gardróbrendezésnél egy selejtezést is tartani, hiszen mindig vannak olyan ruháink, amiket már nem szándékozunk felvenni vagy ezer éve a szerényünkben rostokolnak. Ezeket a darabokat érdemes zsákokba tenni és különböző szeretetszolgálatoknál vagy kihelyezett gyűjtőhelyeken leadni. Én általában a karácsonyi időszakra teszem félre őket, ilyenkor a rászorulóknak is nagyobb szükségük van rá. Ne felejtsétek el, hogy csak olyan ruhát adjatok tovább, amit ti is még felvennétek! A kopott, szakadt ruhaneműket inkább dobjátok a kukába, vagy felhasználhatjátok portörlő rongynak is.

 

Ha tetszett a cikk, az alábbi felületeken is megtalálsz:

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr513657190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása