Marie Anne Design - Interjú

A napokban beültünk egy kávéra Selmeci Mariannával, a Marie Anne Design tervezőjével, hiszen szerettem volna jobban ismerni. Már egy ideje követem a munkásságát és nagyon tetszenek a saját kézzel készített, egyedi táskái. Marianna igazi belevaló, pörgős csaj, gyorsan elrepült az idő, miközben beszélgettünk (ez van akkor, ha jó a társaság). Most ti is megismerhetitek, ha elolvassátok az interjút.

Honnan jött a tervezés gondolata?

Szüleim 20 évig varrtak mellékállásban, mellettük tanultam meg én is. Kezdetben magamnak varrogattam neszesszereket, az anyagot pedig egy győri cipőkellékes üzletből szereztem be. Ezek lényegében maradék bőrök voltak. A barátnőimnek megtetszettek az általam készített darabok, így megkértek, varrjak nekik is hasonlókat. Ekkor jött az ötlet, talán értékesítenem kellene a termékeket. Első ízben a Meskával próbálkoztam, mivel szép számmal fogytak, így 2013-ban elindítottam a saját márkámat. Fontos tudni még rólam, hogy soha sem tanultam tervezést, csupán mindig is érdekelt a varrás, autodidakta módon fejlesztem mai napig tudásomat.

Hogyan alakult ki a márka neve?

Kezdetben a brand neve Meary-Enn Design volt, a logója pedig egy ginkgot ábrázolt. Azért is tettem le a voksomat emellett, mert a tanulmányaimat természetvédelmi mérnökként végeztem. Az egyik marketinges barátnőm hatására változtattam meg a márka nevét Marie Anne Design-ra, ami a nevemből jött.

Mi az, ami inspirál egy kollekciónál?

Maga az anyag az, ami megihlet. Bőrökkel dolgozom, ezeket variálom egy-egy darab elkészítésénél. Fontos számomra a természet, ezért is használok természetes anyagokat.

Mi jellemző a tavaszi-nyári kollekciódra?

Szerettem volna egy színes darabokból álló kollekciót, így a fő színek a narancssárga, lila, fukszia, piros és türkiz lettek. Több tervem is volt, végül egyik sem mutatott úgy, mint ahogy elképzeltem. Így maradtak az egyszerű és letisztult vonalak, színes béléssel.

Mire vagy a legbüszkébb?

Arra, hogy nem tanultam tervezni, mégis tervezőnek álltam és saját magam hoztam létre egy márkát. Fontos kiemelni, hogy ezek egyedi táskák, saját magam varrom őket, melytől szerintem még értékesebbek lesznek. Számomra az a boldogság, amikor az embereket megkeresnek személyes kívánságaikkal, én pedig segíthetek nekik megvalósítani azokat. Sokat köszönhetek a barátaimnak és a családomnak is, akik végig támogattak abban, hogy megszülethessen a márka.

 Milyen terveid vannak a jövővel kapcsolatban?

A készülő webshop mellett szeretnék egy saját showroomot nyitni, ahol személyesen is találkozhatok a vevőimmel. Nagyon fontos számomra  a személyes kapcsolat, így vásárlóim a márka mellet engem is jobban meg tudnak ismerni.

http://pasztoredina.blog.hu/media/image/imported/2015-07-23/13545689/addthis_widget.js#pubid=ra-5373247605194b6e

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr7713545689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogi Vrg 2015.07.24. 09:01:16

Ó, most még szimpatikusabb lett, hogy megtudtam, ugyanolyan szakon diplomázott, mint én :-)

MySweetest Heaven 2015.07.24. 11:39:33

Örülök, hogy közelebb hoztam őt hozzád. ;)
süti beállítások módosítása