5 tipp a leárazáshoz

A leárazások alkalmával rengeteg olyan ruhát beszerzünk, melyeknek később nem vesszük hasznát. Nehogy te is felesleges költekezésbe kezdj, inkább olvasd el az alább 5 tippet, hiszen ezek segíthetnek a józan ész határain belül maradni a leárazások kezdetekor. 



Kedvező ár! 

Sok embert egyből elkap a láz, ha meglát egy szép ruhát jó áron, még akkor is, ha nincs a méretében. A leárazások egyik csapdája, hogy olyat is megveszünk, amit később nem foguk soha felvenni. Hány lány szájából hallottam már azt a mondatot: „ nem baj, ha nem passzol, csak X Forintba kerül”. Mindig figyelj arra, hogy az alakodnak és méretednek megfelelő ruhát vedd meg, hiszen így elkerülheted a címkés ruhák hadát a gardróbodban. 


Csak szerelem darab! 

Nálam évek óta aranyszabály, hogy azokat a ruhákat veszem meg, melyekbe beleszeretek. Ez a technika nagyon jó mérce, hiszen így remekül kiküszöbölhető a felesleges ruhafelhalmozás. Azoknál a daraboknál, melynél egy picit vacillálok, inkább visszateszem a polcra, ezek nem szerelem darabok. Ha el kell gondolkoznotok, mit is kezdenétek vele, hagyjátok inkább ott az üzletben, nem fog hiányozni, de a mégis, még mindig visszamehettek érte később. 


Írj listát! 

Érdemes listába szedni, hogy milyen cuccokat kell beszerezned. Igen, jól néz ki az a 10. rövidnadrág, de nem biztos, hogy még szükséged van rá. A listát egyfajta tájolóként is használhatod, sőt a tételek mellé is írhatod, mennyit szánsz egyed darabokra, így előzetes költségvetést is készíthetsz. Mielőtt sokkot kapnál az üres pénztárcádtól, jó, ha tudod előre, mennyit is szánsz a vásárlásra. 


Vásárolj magyar tervezőktől! 

Igen, ez is egy fontos szempont. Sokan azt hiszik, hogy a magyar designer cuccok árai a csillagos egekben vannak, pedig leárazáskor nem kerülnek többet, mint a fast fashion boltok kínálatai. A minőség és egyedi kidolgozás az, amiben a magyar termékek verhetetlenek, sőt, az egyediség szintén egy fontos szempont. Ráadásul rengeteg tervező saját maga készíti a termékeit, így olyan darabot viszel haza, melyet szeretettel készítettek és nem csak leemeltek a gyártósorról. 


Mindig próbáld fel! 

Igen, tudom, hogy hatalmas sorok állnak a próbafülke előtt, de ez ne tartson vissza téged attól, hogy felpróbáld a kiszemelt darabot. Nagyon fontos, ne csak a fogason lásd a ruhát, hanem magadon is, könnyen lehet, hogy itt vagy ott eláll.. Vedd fel és nézd meg magadat a tükörben. Ha jó, már csak azt a kérdést kell feltenned, szerelem darab-e? Ha igen rá a válasz, mehet is a kosárba.


http://pasztoredina.blog.hu/media/image/imported/2015-06-30/13545631/addthis_widget.js#pubid=ra-5373247605194b6e

A bejegyzés trackback címe:

https://pasztoredina.blog.hu/api/trackback/id/tr6713545631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása